петак, 31. август 2012.

Новости из окупиране Либије 28.08.2012.

     У прошлу суботу војници салафити су срушили уз помоћ булдожера исламске храмове - Суфиску џамију и маузолеј Ал Шааб која се налази преко пута гостионице Радисон Блу у центру Триполија.  Све се одвијало под покровитељством и заштитом пацовских снага безбедности, а пацовско министарство унутрашњих послова је лично издало дозволу за рушење под изговором да су џамије наводно опседнуте црном магијом!?  Екстремисти су жестоко пребили, увезали и у непознатом правцу одвели имама који је покушао да заустави рушење храма. Имам је објаснио вандалима да то што раде није у складу са исламом и цитирао им је Куран. О његовој даљој судбиби ништа није познато. Раније су салафити већ планирали покушај рушења храмова, али су тада под притиском  многобројних демонстраната одступили. 
    Неколико дана пре тога, у четвртак прошле недеље  Салафити су напали исламску светињу Саиди Абдел Салам Ал Асмар у Злитену. У јуну су исти ти екстремисти бомбом уништили џамију Сахаба у Дарни. Поред муслиманских храмова Салафити активно уништавају бибилиотеке, архиве и културне споменике по целој Либији.
    Скрнављење муслиманских споменика је изазвало мнгобројне протесте месних житеља, који нису салафити. Они су заједно спровели многобројне акције протеста против  уништавања муслиманских храмова. 
     Званичници пацовских снага безбедности на сваки начин покушавају да спрече медије који објављују овакве вести. Пацовски национални савет спроводи прави прогон новинара са телевизије Асим Канат, који објављује овакве вести. Ухапшен је директор телевизије, а води се лов и на друге новонаре тв канала, међу којима и новинар Фатих Бен Ајса који је на својој Фејсбук стераници писао о оваквим стварима. 
     Положај десетина хиљада грађана Либије који су насилно задржани у тајним затворима пацовског националног савета је ужасан. Људи се муче, силују, убијају и са њима се односи нечовечки.  Нико у свету не може да засутави ово безаконити понашање. Цео свет ћути и тиме помаже безакоње.  У знак протеста против неправедног лишавања слободе и тих нечовечних метода којима се прибегава, део затвореника је отпочео штрајк глађу.
     У улици Омара Мухтара на пацовски пикап су пуцали непознати наоружани младићи.
     У Абу салиму мушкарац је дигао у ваздух своју кућу када су га напли пацовим и том приликом два пацова је теже повређено.
    
     Бани Валид: град је под зеленим заставама!





     Постоје информације да се пацови припремају за следећи напад на Бани Валид, они групишу оружане снаге и ратну технику у региону који се граничи са Бани Валидом. Очекује се напад за 8 септембар 2012.

     Злитен: Оружане снаге Зеленог покрета отпора контрочишу град, пацови-бандити наставаљају напад на град! Само у данашњем дану је 37 житељ дало свој живот за одбрану града. Град нападају групације из Мисурате и припаднизи бригаде Сук Џумо из Триполија.

     Тархуна: део такозваних ''побуњеника'' из Тархуне на крају је схватило да наводне револуције није ни било, и да су обманути а да инострани агресори једноставно пљачкају земљу.  Они су утали против својих газда из НАТО и ПНС и запленили више од 100 тенкова и 26 ракетних бацача. После дуже борбе са пацовима из ПНС, поражени су и похапшени од стране ПНС-а.  Да би оправл+дали панику и растуће незадовољство у редовима ПНС-а, марионтска влада је ову акцију приписала на рачун Гадафијевих просталица.

     Гарјан: кинвиј са телохранитељима Мухамеда Џабрила је нападнут на контролном пункту у региону  Джебель-Nafoussa.

     Сабха:  Бандити из ПНС се налазе на неколико локација у граду. Они су поставили пикапе са тађким наоружањен на раскрсницама.

     Куфра: у том региону било је нових сукоба са борцима Зеленог отпора и племена Тубу са пацовима из ПНС.

http://za-kaddafi.org/node/12889

Нема коментара:

Постави коментар