недеља, 21. октобар 2012.

Новости из Либије 20.10.2012.

21.10.2012.
Секретар владе Либијске Џамахирије Муса Ибрахим је слободан као ваздух!
Пацови користе овакве дезинформације да би оборили морал борцима Бани Валида и оправдали свој пацовски напад на град. Чињеница да је оваква вест објављена на годишњицу ''убиства'' Гадафија, говори нам да се води и психолошки рат.
ОБРАЋАЊЕ МУСЕ ИБРАХИМА:
 
20.10.2012.
Борци Покрета отпора Варфале и других племена су пресекли доставу тешког наоружања пацовима у предграђу Бани Валида. У сокобима са пацовима убијено је преко 200  НАТО плаћеника. 
Браниоци Бани Валида су заробили 14 пикапа од пацова.
Убијен је пацов који је заробио Саиф Ал Ислам-Гадафија,  Хамали Ахмед Хатмани.
Обраћање др Мусе Ибрахима, генералног секретара владе Либијске Џмахирије:
Ширење лажних вести о мом хапшењу имају само један циљ а то је да се скрена пажња од убиства људи у Бани Валиду коју спроводе НАТО пацови, а и такође да се сакрије чињеница да ово што се данас дешава је уствари други рат који НАТО води против славних Либијских племена. Ја сам веома слободан и сада имам само два циља: да разоткријем НАТО злочине, и да помогнем одбрани Бани Валида. 
20.10.2012.
Салем Ел Ваер, командант племена Варфала изјавио је за радио Бани Валид да је све под контролом и да су прилази граду тренутно блокирани.
У Гаду Сабхи су становници изашли на протест у знак подршке становницима Бани Валида.
Страшни петак су преживљавале либијске породице и племенеско старешинство у граду Бани Валиду. Међународне банде плаћеника су у петак напале град отворивши насумични ватру на цивиле, услед чега је живот изгубило много мирних грађана у разним рејонима града, а на десетине њих је рањено. Међу њиима је убијено дете од 13 година. 
Док терористичке оружане групе у Мисурату славе са американцима дан убиства вође Гаддафија, у Бани Валиду се врши напад на град са пет прилаза, уз коришћење смртоносних гасова. Хиљаде младих људи са југа Либије иду у Бани Валид да би помогли браниоцима града, док их непрестано нападају међународне терористичке банде које се називају и исламски екстемисти. Све је већа подршка племена са југа и запада граду Бани Валиду.
Порт Рас Џадир војна база се налази под контролом западних племена. Племена контролишу и војну базу и аеродром у Сабхи. 
19.10.2012.
По проценама најмање 5 човека је погинуло у нападу на град Бани Валид, међу њима дете од 13 година и две жене. 

Нема коментара:

Постави коментар