недеља, 7. октобар 2012.

Новости из Либије

Међународна организација за заштиту људских права ''Амнести интернешнал'' примећује на нове либијске власти држе град Бани Валид под опсадом и да припремају напад. Организација позива нове либисјке власти да се сусдрже од употребе прекомерне силе, обуставе опсаду града и да дозволе доставу лекова и других неопходних намирница у град. 


Либијска нова власт у сукобу са градовима који је не признају:

јављено је да пацовске владине снаге спремају напад на град Суса у источној Либији (200км источно од Бенгазија) . Пре неки дан тамо је било убијено четири службеника нове либијске милиције. Овога пута за тај напад нису оптужене гадафијеве присталице већ радикални исламисти који су запосели град (бригада Ансар Ал Шараји за коју се сматра да је учествовала у убиству амбасадора САД у Бенгазију). Одреди нове либијске војске не наадају град већ чекају подршку од авијације.


Амерички беспилотници су напали базу исламисра Ал-Ватија и Ал-Асса на северо западу Либије на граници са Тунисом. Бомбардована је и база исламиста Сабрате 85км западно од Триполија. Такође је бомбардована база Вади Краса, на североистоку Либије.


Пацови из Мисурате и јединице такозване нове Либијске армије концентришу се у кругу Бани Валида! Новинари провладине новинске агенције ''Либија Хералд'' посетили су места на којима се налазе трупе пацова ивестивши да се ту налазе 8 тенкова, 5 ракетних бацача и стотине камионета са тешким наоружањем. По њиховим речима планирају да изврше напад на град Бани Валид у суботу , да би ликвидирали последње упориште Зелене армије. 



Борци пленема Варфала после протеривања пацова који су покушали да на упадну у град:

 

Нема коментара:

Постави коментар